keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

SEPTUM: ENSIMMÄISEN VUODEN KOKEMUKSET


Hei ! 

Aattelin näin reilu vuoden korun oton jälkeen kertoa hieman enemmän mun septumista. Kyseessä on siis nenäkoru, joka tunnetaan myös sonnikoruna ''kansankielellä''. Korun saatuani olin 16 vuotta ja korun kävin ottamassa Salossa Anakailla ja hintaa oli 40e koruineen. Lävistäminen sujui erittäin hyvin. Koru asetetaan korkealle nenän päähän eikä se lävistä rustoa. Hyviä puolia septumissa on että sen voi piilottaa, lävistystä on mahdollista venyttää sekä siitä ei jää näkyviä arpia. 

 KYLLÄ se SATTUI, mutta se on täysin normaalia, että lävistäminen sattuu. Mielestäni on enemmän huolestuttavaa jos se ei sattuisi. Useimmat puhuvat, että septumin lävistäminen sattuu eniten kaikista, mutta kipu oli täysin kestettävissä ! Kipu muuttui lävistämisen jälkeen aluksi lievästi viiltäväksi nenän päässä. Muistan kuinka automatkalla mieleni teki tökätä nenä jäätelötötteröön. Päivien kuluttuas nenänpää oli pitkän aikaa herkkä, mutta kipua tuntui hieman ainoastaan kosketuksesta.

PUHDISTIN korun ainakin 2kertaa päivässä kiehuneella vedellä ainakin 2viikon ajan (en muista enään tarkelleen). Usein liotin topsipuikkoa kiehuneessa vedessä, minkä jälkeen putsasin sillä korua. Lävistäjäni ei suositellut erillisiä puhdistusaineita. Lisää tietoa esim TÄÄLTÄ

Korun PARANEMISAIKA on 1kk. Nenäkoruni parani hyvin eikä muutaman viikon kuluttua nenä tuntunut enään herkältä. Myöskään erillisiä tulehduksia/kipuja ei ole tullut ''mätäkuista'' huolimatta. 

KORUN VAIHTODON tein reilusti ensimmäisen kuukauden jälkeen. Näin jopa muutamia kertoja unta korun vaihdosta, missä lävistys meni mm. umpeen. Kaikesta paineilusta huolimatta, jokainen korun vaihto on sujunut moitteettomasti ! Korun vaihdon voi myös mennä tekemään lävistäjällä.
Lävistykseni on 1.6mm paksu eli kaikkien korujen paksuus on sama. Vasen alakulmassa näkyy ensimmäinen koruni jossa on 4mm pallot. Koru sisältyi siis lävistyksen hintaa. Muita koruja olen ostanut Cypershopista sekä Crazy Facotorystä. Hyvistä korumateriaaleista löytyy paljon tietoa netistä !


Useimmiten kysyttyjä kysymyksiä;

Eroaako niistämine korun kanssa ? - Ei. Tuskin huomaan korua niistäessäni.

Olenko jäänyt lävistys koukuun ? - En. Olen ottanut ainoastaan normaalin korvakorun  reilu vuoden nenäkorun jälkeen.

Kaduttaako ? - Ei todellakaan.

Onko suunnitelmissa venyttää lävistystä ? - Ei ainakaan näillä näkymin.

Lisää kysymyksiä ? 

ps. Muitakaa, että jokainen keho on yksilöllinen kipujen ja parantumisien suhteen. Luotettavinta tietoa/apua saa aina itse lävistäjältä.
Toivottavasti tästä on jollekkin apua :)!


pusspuss 
Sina2 kommenttia:

 1. moi! kävitkö siis ottaa tuossa mau's tattoos liikkeessä, kun ei tietääkseni salossa muuta liikettä ole? ja tiesitkö hintaa etukäteen tms. koska oisin sinne menossa ottaan perus nenäkorua ja rustokorua niin tahtoisin eka tietää miten toimia ja silleen :)

  ja toi septum sopii sulle nii hyvin ku voi!! niiku en tiiä ketää jolle sopis ku nenä päähä suoraansanoen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin ottamassa korun Anakailla Teijolla. Korulla hintaa oli 40e. Anakailla on fb sivut josta voi käydä katsomassa lisää. Maun liike on kyllä itsellekkin tuttu kaverin kautta joka on ottanut bridgen, nännikorut, septumin sekä vertical labretin. Perus nenäkorulla hintaa on varmaan 30-40e :) Maun voi ottaa yhteyttä joko fb sivulla tai käväsemällä liikkeessä. Suosittelen itse käymään liikeessä !

   Poista