sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

UNELMA VARTALO ? REALISTINEN UNELMA VARTALO ?

Helou kaunokaiset !

Mietin tässä pitkän aikaa mitä aijon vastata ask.fm tulleeseen kysymykseen, jossa kysyttiin minkälainen on mun unelma vartalo. Mietin tämän kysymyksen vastausta useamman päivän. Vedänkö vaan kuvan weheartitista, pistänkö itsestäni kuvan vai selitänkö vaan yleisesti mitä muuttaisin vartalossani. Päätin kuitenkin kaukesta laiskuudestani huolimatta kertoa teille mun mielipiteestä unelma vartalosta ja realistiseen unelma vartalosta.

Itse kamppailen huonojen kroppa päivien kanssa satunnaisesti. Ja tiedän, että mulla on joskus ollut täysin vääristynyt kuva vartalostani. Olen haaveillut juuri kyseisesti weheartit kuvia, ja kysynyt että miksi mulla ei voi olla tuollainen vartalo. Kuitenkin ajan, itseni ja muiden huomioiden avulla olen saavuttanut hyvän kokonaiskuvan vartalostani.

Ensimmäisenä pitää pureutua kysymykseen haetaanko siinä unelma vartaloa eli mahd. täysin saavuttamatonta vartaloa vai realistista joka on saavutettavissa. Mun mielestä on väärin, että nykyisin ihmiset vertaavat itseään ihan liikaa muihin joko netissä kuvissa tai oikeassa elämässä. Jokaisen kroppa on erilainen ja toimii eri tavalla. Oli sitten kaksi identtistä kaksosta, jotka näyttävät aivan samalta, mutta silti heidän kropat käyttäytyvät eri tavalla. Mun mielestä on turhaa antaa itselleen turhaa painetta katselemalla netistä weheartitin eniten tykättyjä kroppakuvia, koska todennäköisesti ne on täysin saavuttomattomia itselle. Esimerkiksi ihan turha mun on surra, että miksi mulla ei voi olla samanlainen kroppa kun Kim Kardashianilla, koska meillä on ensinnäkin ihan eri geenit, ruokailu- ja liikuntatottumukset sekä pituus. Tai miksei mun vyötärö voi erottua selvästi. Selityksenä on kroppaan suhteessa lyhyt selkä ja korkeat lonkkaluut, minkä ansiosta kylkiluiden ja lonkkaluiden välinen tila on hyvin pieni, joka taas mahdollistaa 'muodottoman' vyötärön. Ensimmäisenä jos haluaa lähteä muuttamaan vartalon muotoa on otettava huomioon faktat. 

Kuvien muokkaaminen sekä kamera itsessää väärentää kuvaa. Itselläni ainakin mahani näyttää  erilaiselta kännykän kamerassa kuin peilissä, ja mistä tämä johtuu ? No tietysti varjoista ja kamerasta. Itse peilikin, silmät tai mieli tietysti saattaa vääristää. Vartalosta on lähes mahdotonta saada oikeasti täysin valehtelematonta kuvaa.

Oman vartalon kuvaan vaikuttaa suurest myös vaatteet, Vaatteiden avulla pystyy helposti pelaamaan omien 'hyvien' ja 'huonojen' puolien kanssa. Korosta itsessäsi parhaita puolia ! Erinlaiset vaatteet korostavat eriasioita, johon vaikuttaa esim. myötö, materiaali, koko. On myös turha määritellä omaa vartaloa h&m vaatekokojen mukaan.

Olishan se hienoo jos mun vartalo olisi tuollainen tai sittenkin tuollainen, mutta kun se ei tule koskaan näyttämään tolta. Ehkä parhaimia ovat oikeasti ihmisten itse ottamat muodonmuutoskuvat, joita näkyy nykyään useampia netissä. Niistä kannattaa ottaa positiivinen energia oman kehon muokkaamiseen,jos kokee tarvitsevansa (tietysti kerveyden rajoissa). En sano, että weheartitin kuvat eivät voisi toimia hyvänä inpirointina, mutta inspiroinnin ja tuloksien jälkeen tulos ei tule koskaan olemaan samanlainen kun lähteen. 

Yleisesti kropassa kannattaa enemmän keskittyä hyviin puoliin. Voi itselle olla paljon palkitsevampaa tyytyä tämän hetkiseen kroppaan, saatika alkaa kerätä lihasta, laihtua tai lihoa. Itse voin ainakin sanoa, että tuskin vaihtaisin jalkojani kenellekkään. Voisin kyllä samalla luetella kymmenen mitä vaihtaisin, mutta hei se ei vaan toimi niin, en mä voi vaihtaa mun leukaluuta tai lantiota kenenkään kanssa. Leuka tai -lonkkaluuta mä en kauheasti pysty muokkaamaan laihtuttaen tai lihaksilla, koska se on luuta ja luu ei muotoaan paljoa muuta. (hehe riimi.) Ei sille kapealle lantioille ja 'lommo' perseelle voi mitään. Mutta ainakin mä voin sanoa, että kato mun upeita pitkiä jalkoja, bitch !

Kirjoituksen ideana oli herättää, jonkinlaista positiivisia ja realistisen ajatuksia siitä omasta vartalosta. Kuinka monet asiat voivatkaan vääristää oman kehon kuvaa. Täydellinen vartaloa on sillainen, minkä omistaja kantaa ylpeänä. Sen ei tarvitse olla normaalipainoinen, lihaksikas, laiha, symmetrinen tai ''normaali'' vaan ylpeä omasta itsestään. 

Pusspuss !2 kommenttia:

  1. Todella hyvä postaus! Itselläni on ongelmia hyväksyä oma kroppa ja tämä sai mut ajatteleen eri tavalla.

    VastaaPoista
  2. Mahtavaa ! Ei saa olla itselle turhan ankara :)

    VastaaPoista